چاپ ریسو چیست؟

ریسوگراف نام یکی از محصولات یک شرکت ژاپنی فعال در صنعت چاپ می باشد. با ورود این تکنولوژی به ایران و استفاده از این روش چاپ، چاپ ریسوگراف به عنوان یک اسم عام مورد استفاده قرار می گیرد. چاپ ریسوگراف یکی از انواع چاپ دیجیتال است و با نام “چاپ داپلیکیشن” نیز یاد می شود.

چاپ با دستگاه ریسو گراف

دستگاه چاپ ریسوگراف از اجزای مختلفی تشکیل شده است. دو قسمت مهمتر تشکیل دهنده آن که با کمک آنها چاپ روی کاغذ انجام می شود درام و مستر هستند:

  • درام: درام در واقع استوانه ای است که به نوعی مرکب خمیری شکل آغشته شده و پوششی خاص روی آن قرار می گیرد. این پوشش مانع از عبور مرکب می شود.
  • مستر: مستر همان پوششی است که روی درام را پوشش داده و از عبور مرکب جلوگیری می نماید. برای چاپ متن نوشته ها و محتواهای چاپی، سوراخ های ریزی روی مستر ایجاد می کنند، که مرکب از آن جا خارج شده و درتماس با کاغذ قرار می گیرد. به این ترتیب محتوای مورد نظر شما روی کاغذ به روش چاپ ریسوگراف چاپ می شود.

ویژگی های چاپ ریسوگراف

ریسوگراف به عنوان یکی از دستگاه های مورد استفاده در صنعت چاپ می باشد که ویژگی آن را می توان سرعت و قیمت مناسب عنوان نمود. رنگ های مورد استفاده در دستگاه چاپ ریسوگراف سه رنگ سرمه ای، قرمز و مشکی می باشد که از این رنگ ها به صورت مجزا استفاده می شود و ترکیب رنگ ها با یکدیگر در این نوع چاپ امکانپذیر نمی باشد. بارزترین ویژگی چاپ ریسوگراف سرعت بالای آن است به گونه ای که چاپ 130 نسخه در هر دقیقه از طریق این دستگاه میسر می باشد و امکان چاپ بر روی کاغذ از نوع 60 تا 200 گرمی را دارد. چاپ ریسوگراف بیشترین تعداد چاپ در کوتاه ترین زمان را انجام داده که هزینه ای کمتر نسبت به چاپ افست داشته است. از چاپ ریسوگراف برای چاپ سربرگ، فاکتور، تراکت و بروشور، پاکت نامه و. می توان استفاده نمود. با توجه به اینکه در انواع دستگاه های ریسوگراف چاپ به وسیله مرکب انجام می شود طرح هایی که روی یک سطح از کاغذ چاپ می شوند ممکن است سایه ای در پشت کاغذ ایجاد نماید از این رو بهتر است چاپ پشت و رو انجام نشود زیرا کیفیت چاپ تا حدودی کاهش می یابد. همانگونه که گفته شد دستگاه ریسوگراف دارای یک سیلندر است که تنها یک رنگ را چاپ می کند اما برای چاپ رنگی می توان از سیلندر اضافی استفاده نمود. به این ترتیب که با هر سیلندر یک رنگ چاپ شود. برای هر رنگ، سیلندر را در دستگاه گذاشته و مسترگیری انجام می شود و همان رنگ چاپ می گردد، اگر از دو سیلندر اضافی استفاده شود دو رنگ اضافی خواهیم داشت گفتنی ست در روش چاپ ریسوگراف برای چاپ رنگی عملیات چاپ هر بار روی همان کاغذ تکرار می گردد. باید توجه داشته باشید برای چاپ رنگی از طریق ریسوگراف می بایست کیفیت آن 600dpi باشد و گونیای ریسوگراف برای جلوگیری از تداخل رنگ ها باید بسیار دقیق باشد.

موارد استفاده چاپ ریسوگراف

به طور معمول در شرایط کمبود زمان و محدودیت بودجه می توان از این دستگاه برای چاپ استفاده کرد. در این موارد اغلب از ریسو تک رنگ استفاده می شود ولی در صورت لزوم می توان از 2 رنگ نیز استفاده کرد. از ریسوگرافی در این موارد استفاده می شود:

  • چاپ انواع سر برگ اداری و تجاری
  • چاپ انواع تراکت تبلیغاتی در ابعاد
  • چاپ پاکت نامه در اندازه های مختلف
  • چاپ کتاب تک رنگ در تیراژ بالا
  • چاپ فاکتور و سر نسخه و …..

چاپ ریسو چرا مورد اقبال بیشتر چاپخانه های قرار گرفته است؟

دستگاه چاپ ریسوگراف نخستین بار در کشور ژاپن و توسط شرکت ریسو کاگاکو طراحی و تولید گردیده که حاصل ترکیب چند فناوری مختلف می باشد. ریسوگراف در واقع نام تجاری است که این شرکت برای محصول جدیدشان انتخاب نمودند، اما این نام تجاری در ایران به صورت عمومی برای این نوع چاپ استفاده می گردد. نام اصلی این نوع از چاپ داپلیکیشن است که در بین عموم متداول نمی باشد.

نحوه چاپ در دستگاه ریسوگراف به این شکل است که متن یا تصویر روی استنسیل یا مستر ایجاد می گردد، یعنی با کمک اسکنر دقیق نمونه ای از نسخه آماده برای چاپ روی استنسیل ایجاد می شود و سپس استنسیل روی درام دستگاه قرار می گیرد که به منظور چاپ با تیراژ ده هزار نسخه می توان از آن استفاده نمود. کیفیت چاپ به روش ریسوگراف بستگی به فاکتورهایی مانند نوع دستگاه و کیفیت مواد مصرفی بستگی دارد برای مثال استفاده از انواع مرکب و مستر غیر فابریک اگر هزینه های چاپ را کاهش می دهد اما کیفیت را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده و از آن می کاهد.

انواع مختلف دستگاه های ریسوگراف دارای حداکثر سایز چاپی گوناگونی می باشند اکثر دستگاه های مورد استفاده برای چاپ ریسوگراف تا سایز A4 را چاپ کرده ولی برخی دیگر از انواع حرفه ای تر سایزهای A3 و B4 را نیز چاپ می کنند. از دیگر امکانات چاپ ریسوگراف می توان به چاپ عکس و ترام اشاره نمود. به طور کلی می توان گفت دستگاه چاپ ریسوگراف بین دستگاه های کپی و چاپ افست قرار دارد بدین صورت که اگر تعداد سفارش چاپی برای دستگاه های فتوکپی زیاد باشد و برای چاپ افست کم، پیشنهاد می شود از دستگاه ریسوگراف استفاده گردد.

نحوه کار دستگاه ریسوگراف

سفارشاتی که با استفاده از دستگاه‌های چاپ ریسوگراف به چاپ می‌رسند، اغلب اوقات تک رنگ هستند. این سفارشات در برخی موارد ویژه به دو رنگ نیز تغییر پیدا می‌کنند. در اصل اگر بخواهیم نحوه‌ی کار ریسوگراف را برای شما شرح دهیم، می‌گوییم که این دستگاه‌ها، یک دستگاه مکانیکی هستند که عملکرد آن‌ها به صورت ۱۸۰ درجه با سایر دستگاه‌های کپی متفاوت است. ریسوگراف سرعت بالایی دارد، به صورت دیجیتال کار می‌کند و عمر آن نسبت به سایر دستگاه‌های چاپ بیشتر است. با این وجود، عملکرد این دستگاه‌ها را به سه بخش کلی تقسیم می‌کنند:

  • اسکن کردن:

یکی از اقدامات اولیه‌ی ریسوگراف برای انجام چاپ، اسکن کردن است. تا زمانی که تصاویر، اشکال و متون مورد نظر شما اسکن نشوند، امکان چاپ آن‌ها فراهم نخواهد شد. این دستگاه‌های هوشمند در سریعترین زمان ممکن فرآیند اسکن را انجام می‌دهند و این تصاویر و متون را به مرحله‌ی بعد ارسال می‌کنند.

  • انتقال دقیق تصویر:

پس از اتمام فرآیند اسکن، دستگاه‌های کپی به انتقال دقیق تصویر می‌پردازند. این انتقال بر روی درام‌ها انجام می‌پذیرد و اگر کمی اختلال داشته باشد، ممکن است تصویر نهایی را به خوبی به اشتراک نگذارد. بنابراین این بخش از عملکرد دستگاه‌های ریسو را مهم‌ترین بخش می‌دانند.

  • چاپ با سرعت بالا:

پس از این که تصاویر اولیه شناخته شدند و مراحل اسکن و شناخت را طی کردند، به چاپ در تیراژهای بالا می‌رسند. در این مرحله از چاپ با استفاده از دستگاه‌های ریسوگراف، دیگر نیازی به دخالت دست نیست چرا که تنظیمات اولیه‌ی این دستگاه‌ها به صورت خودکار فرآیند چاپ را به انجام می‌رسانند.

مزایا چاپ ریسو

خب تا اینجا با چاپ ریسو آشنا شدین اما در ادامه به بررسی مزایا آن می پردازیم

همانطور که گفته شد چاپ ریسو به خاطر ارزان بودن بسیار محبوب است قیمت آن بر اساس فرم می باشد هر فرم 1000 عدد می باشد یعنی چه یک عدد چاپ کنید چه 1000 عدد قیمت یک فرم کامل را باید پرداخت .

نکته بعدی سرعت بسیار بالای آن می باشد تقریبا قابلیت چاپ 120 برگ در هر دقیقه را دارد البته بسته به نوع و جنس کاغذ این تعداد کمتر می شود

مزیت بعدی چاپ ریسو این است که توانایی چاپ روی کاغذ های نازک مانند کاغذ های الوان 60 گرمی را دارا می باشد و بخاطر اینکه هر قدر گرماژ کاغذ کمتر باشد قیمت خود کاغذ نیز پایین تر می آید و به همین خاطر باز هم در قیمت نهایی تاثیر می گذارد.

جالب است بدانید که با این چاپ می توانید علاوه بر روی کاغذ و مقوا روی انواع پاکت نیز چاپ کنید.

معایب چاپ ریسو

شاید با توضیحات بالا فکر کنید به خاطر قیمت پایین چاپ ریسوگراف ایده آل است ولی متاسفانه بخاطر معایب زیادی هم که دارد باعث شده کمتر مورد استفاده قرار گیرد به طور کلی عیب های چاپ ریسو به شرح زیر می باشد.

  • توانایی چاپ روی کاغذ گلاسه را ندارد زیرا باعث می شود مرکب دستگاه روی کاغذ پخش شود.
  • کیفیت پایین تری نسبت به چاپ دیجیتال و چاپ افست و به همین خاطر برای کار های حساس مورد استفاده قرار نمی گیرد.
  • به علت استفاده شدن مستر، تعداد مناسب چاپ برای تیراژ های زیر 50 عدد نمی باشد و در این حالت بهتر است از دستگاه کپی استفاده شود.
  • اکثر دستگاه های موجود در ایران تک رنگ و نهایتا دو رنگ می باشند به همین خاطر برای کار های رنگی مصرف ندارند.
  • محدودیت سایز برای چاپ دارند یعنی نهایتا تا سایز A3 را چاپ می کنند و برای سایز های بزرگتر باید از چاپ افست استفاده کنید.
  • در چاپ های دورو باعث می شود جوهر پشت کار کمی نمایان شود و به همین دلیل کیفیت کار پایین تر می آید.

طراحی برای ریسو

همانطور که بسیاری از طراحان می دانند طراحی برای چاپ کاملا متفاوت از طراحی برای وب است. طراحی برای ریسو هنوز حتی متفاوت تر است. نکات زیر اطمینان حاصل خواهد کرد که پروژه خود را به یک شروع عالی:

  1. الهام بگیرید

برای الهام گرفتن به پروژه های ریسوگراف و نمونه های اینترنتی نگاه کنید. چیزی را که ریسو چاپ شده است بخرید یا قرض بگیرید تا بتوانید چاپ را شخصا مشاهده کنید. بسیاری از استودیوهای ریسو, از جمله ما, اوراق بهادار اینترنتی و چاپ اطلاعات. علاوه بر این, کتاب سواچ, بسته های نمونه, و دیگر نمونه چاپ در دسترس هستند.

نمایش رنگ های جوهر ریسو روی مانیتور کامپیوتر دشوار است و دیدن این رنگ ها به صورت حضوری می تواند برای شما و پروژه شما تغییر دهنده بازی باشد.

  1. محدود کردن شما پالت رنگ

توصیه می کنیم در هر پروژه 1 تا 4 رنگ جوهر انتخاب کنید. بسیاری از رنگ ها را می توان از طریق چاپ بیش از حد ایجاد کرد. مثلا, جوهر ابی و زرد را سبز و فلورسنت صورتی و جوهر اب را روشن بنفش.

  1. طراحی با لایه ها در ذهن

هر رنگ جوهر مورد استفاده لایه به لایه مانند چاپ روی صفحه چاپ می شود. فایل های خود را باید با این در ذهن ایجاد می شود. ما یک اموزش ویدیویی در وب سایت خود داریم تا مراحل جداسازی رنگ را طی کنیم. برای طراحانی که هرگز مجبور به فکر کردن در مورد چاپ به این روش نبوده اند می تواند کمی ترسناک باشد اما هنگامی که یاد می گیرید چگونه رنگ کار خود را جدا کنید بسیار ساده می شود و شما خیلی بیشتر در مورد چگونگی کنترل نتیجه چاپ ریسو خود یاد می گیرید.

  1. از چاپگر خود بپرسید

سرانجام, اگر شما تردید دارید اگر پروژه خود را نگاه خوب ریسو چاپ, پرینتر خود را بپرسید! ما تعداد زیادی از پروژه های مختلف را از طریق استودیوی ما دیده ایم و می دانیم چه چیزی کار می کند و چه چیزی ممکن است نیاز به اصلاح یا تغییر داشته باشد تا کار کند. ما می توانیم مشاوره و کمک به پروژه خود را به زندگی در راه شما ممکن است حتی در نظر گرفته نشده است.

جمع بندی

بهتر است بدانید که ریسوگراف MZ1050 از دستگاه‌ های فوق حرفه‌ ای در صنعت چاپ محسوب می‌ شود. این دستگاه به دلیل سرعت و کیفیت بالا از محبوبیت خاصی برخوردار است. به علاوه MZ1050 دستگاهی کاملا اقتصادی محسوب می شود؛ زیرا هزینه مواد مصرفی جهت چاپ، هزینه قیمت برگ چاپ شده و هزینه تعمیرات دستگاه ریسوگراف MZ1050 نسبت به دستگاه ‌های مشابه بسیار کمتر است.

copyiran

tehran-paper

aloocartridge

negaranco

Centralchap

chap-co

chapkhone

zargargold

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *