تفاوت فلکسی و پلکسی : گاهی مقاربت نوشتاری و تلفظ دو کلمه یا عبارت سبب می شود تا نه تنها عده ای آن ها را با هم اشتباه بگیرند ، بلکه یکی از آن دو نیز از دور خارج شده و به آن کمتر توجه شود . این مثال که می توان در خصوص بسیاری از اصطلاحاتی که به صورت روزمره از آن ها استفاده می کنیم هم صادق باشد ، در حوزه فعالیتی مجموعه چاپ بهار، معمولاً با اشتباه گرفتن دو پدیده “فلکسی فیس” یا فلکسی با “پلکسی گلس” یا پلکسی خودنمایی می کند ؛ خطایی که سبب شد تا در این یادداشت به بررسی تفاوت فلکسی و پلکسی بپردازیم .

همان طور که در مقالات قبلی گفتیم ، فلکسی روشی برای چاپ محصولات عموماً تبلیغاتیست که در آن پارچه مورد نظر – محصولی که به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، هوای آزاد ، تغییرات جوی و استهلاک محیطی احتمال از بین رفتن بیشتری دارد ،  دارای ضخامت بیشتری نسبت به بنرهای معمولی بوده ، اما می تواند نور را بهتر از بنرها از خود عبور دهد – در بستر دستگاه چاپ بنر قرار گرفته و طرح و نقش مورد نظر مشتری را با غلظت و رنگ بیشتری نسبت به تولید بنری ساده روی خود می نشاند . در ادامه گفته شد که این نوع محصولات چاپی روی یک بستر یا باکس فلزی قرار می گیرند که زیر آن به کمک رشته های LED یا لامپ های مهتابی پوشانده شده است ، لذا رنگ قویتری که به آن اشاره شد ، در اثر این نور تضعیف شده و سبب می شود تا بیننده اثر همان نمایه ای که مد نظر کارفرما و مجری کار بوده است را مشاهده نماید .

این در حالیست که پلکسی یا پلی متیل متاکریلات که آن را با نام اختصاری PMMA هم نشان می دهند ، آکریلیکیست که در قالب ورق های رنگی و شفاف تولید می شوند . ویژگی منحصر بفرد Poly methyl methacrylate در این است که این ماده پلیمری ، یکی از مستحکم و مقاوم ترین مواد پلاستیکیست که می تواند شفافیت و سطح صاف شیشه را به عاریه گرفته و به جای آن مصرف شود . به طور تخصصی تر می توان گفت که پلکسی به علت داشتن خواص اپتیکال و سطح شفاف و بی بدیل ، در برابر عوامل جوی و آثار پرتوهای خورشیدی مقاومت به مراتب بالاتری نسبت به شیشه داشته و علاوه بر مقاومت بالاتر از آن در برابر ضربه ، فشار ، کشش و جریان الکتریسته ، درصد جذب رطوبت کمی نیز دارد . با اینکه پلکسی ها دارای کاربردهای فراوانی در حوزه صنایع خودرو سازی ، عمران ، نور پردازی و روشنایی ، ساخت اسباب بازی ، نوشت افزار و … هستند ، اما عمده دلیلی که سبب شده است تا تفاوت فلکسی و پلکسی کمرنگ شده و این دو عبارت به جای دیگری به کار روند ، استفاده از هر دوی آن ها در امر تبلیغات می باشد . این محصول که شاید آن را در ساخت اعداد و حروف برجسته دیده باشید – هرچند در قالب صفحات مستطیلی نیز یافت می شوند – اگر دارای ضخامت زیادی باشند و یا بخواهیم روی آن ها اشکالی پیچیده و غیر خطی به وجود آوریم ، مستلزم قرار گیری در دستگاه لیزر هستند ، حال اینکه کاترهای مخصوص آن ها نیز می تواند به حصول اشکال مورد نظر و ساده این پدیده ها منجر شوند .

نهایتاً پس از اینکه دانستیم تفاوت فلکسی و پلکسی در جنس و کاربرد آن ها می باشد ، نیاز به یادآوریست که کنار هم قرار گرفتن این محصولات توسط مجموعه های تبلیغاتی که به امر ساخت سازه های نمایشگاهی ، حک و برش لیزر و ساخت تابلوهای تجاری مشغولند سبب شده است تا عده ای این دو را اشتباه بگیرند ، دو پدیده ای که در عین نزدیکی حالت نوشتاری ، اگر با سلیقه و یک طراحی اصولی مکمل یکدیگر باشند ، به تولد محصولی جذّاب و پر بازدید تبدیل می شوند .

فلکسی چیست؟

فلکسی متريالی است كه برای تابلوهایی که مهتابی دارند، مانند سر در مغازه‌ها، فروشگاه‎ها، تابلوهای عابر پياده و برخی از بيلبوردها و استند نمایشگاهی استفاده مي‌شود.

فلكسی در دو نوع چينی و كره‎ای می‌باشد که نوع چينی آن معمولاً با 18 اُنس و نوع كُره‎ای با 20 اُنس ساخته می‌شود. برای سر در فروشگاهها بیشتر از نوع فلکسی 20 اُنس استفاده می‌گردد. تفاوت این دو نوع فلکسی در کیفیت آنهاست چنان که فلکسی كُره‎ای از كيفيت چاپ و مقاومت بالاتری نسبت به فلکسی چينی برخوردار است.

متریالی که برای فلکسی استفاده می‌شود قابلیت عبور نور را دارد. این در حالی است که سایر ابزارهای تبلیغاتی همچون بنر این قابلیت را ندارند.

چاپ فلکسی و دستگاه چاپ فلکسی

برای چاپ فلکسی استفاده از دستگاههایی که توانایی چاپ بهترین نوع را داشته باشند، ضروری است. به عبارت دیگر، کیفیت دستگاه چاپ در کارکرد فلکسی تاثیر زیادی دارد.

در زیر به مهمترین ویژگی‌های دستگاه‌ چاپ فلکسی اشاره می‌کنیم:

ريپ دستگاه:  ريپ عمل خروجی چاپ فلکسی را بر عهده دارد که به هر میزان ريپ دستگاه قويتر باشد كار چاپ نیز بهتر انجام مي‎شود.

ريپ به دلیل داشتن پروفایل‌های زیاد، قابلیت چاپ گزینه‌های زیادی را دارد.

پروفايلهای موجود در ریپ به وسیله توليدكنندگان و یا فروشندگان دستگاه تعبیه می‌شوند.

نکته‎ای که باید در رابطه با پروفایل‌ها توجه کرد این است که در هنگام انتخاب نوع جوهر باید از جوهر مخصوص و متناسب با پروفایل استفاده کرد.

در هنگام خرید دستگاه فلکسی نوع جوهر از سوی فروشنده مشخص می‌شود.

هد: این بخش یکی از مهمترین قسمت دستگاه چاپ به شمار می‌رود که نهايتاً فلکسی چاپ شده از آن خارج می‌شود.

هد‌ها در سایزهای مختلفی ساخته می‌شوند. هدها دارای نازل‎های ظریفی هستند که جوهر از آن خارج می‌شود.

کاربردهای لوله فلکسی
لوله فلکسی
لوله انعطاف پذیر

انواع سایز هدها عبارت است از 80 ، 42 ، 20 ، 14 و 3/5 پیکولیتر

هد 3/5 پیکولیتر چاپ فلکسی را در حد پرینترهای خانگی چاپ می‌کند.

هدهای با پیکولیتر 80 برای کارهایی که از فاصله دورتر دیده می‏شوند، مناسب هستند.تعداد نازل‌ها نقش زیادی در سرعت چاپ دارد به طوری که هر قدر تعداد نازلها بیشتر باشد، سرعت چاپ نیز بیشتر می‌شود.

به این معنا که هنگام استفاده از هد 1024، پهنای چاپ فلکسی در pass 3 معادل 2/5 سانتیمتر و در هد 128 با همان pass معادل 5 سانتیمتر می‌باشد.

هدها خود به چندین نوع هد زار، هد اسپکترا، هد کونیکا، هد اپسون و هد سیکو طبقه‎بندی می‌شوند.

.هر کدام از این هدها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند

بدنه دستگاه : بدنه دستگاه شامل شاسی دستگاه، محل قرارگيری جوهر، كامپيوتر و … می‌باشد که تاثیر چندانی بر روی کیفیت چاپ ندارد و تنها برای ارتعاشات ناشی از حركت هد دستگاه موثر است.

در رابطه با شاسی هر چقدر وزن بیشتری داشته باشد، ثبات بیشتری در هنگام چاپ خواهیم داشت.

نهایت وزن شاسی‌ها 700 کیلوگرم می‌باشد.

نکات ضروری در طراحی چاپ فلکسی

طراحی باید با ابعاد چاپ صورت گیرد.

حداقل رزولوشن برای چاپ فلکسی 72 DPI می‌باشد.

فایل‌هایی که برای چاپ استفاده می‌شوند بهتر است در فرمت Tif یا jpg ذخیره شود.

 

 

 

 

 

پلکسی چیست ؟

مطمئن باشید که اگر نام پلکسی گلاس تا به حال به گوش شما نخورده است حتما بدون اینکه متوجه شوید آن را در جای جای شهر، از مترو گرفته تا حتی منازل خودتان دیده‌اید.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام پامنار، پلکسی ورقی از جنس پلاستیک است که بدون شک تحولی بزرگ در دنیای دکوراسیون و ساختمان ایجاد کرده است. پلکسی گلاس با نام‌های مختلفی مانند ورق آکریلیک، طلق شفاف و حتی به نام علمی آن یعنی پلی متیل متاکریلات شناخته می‌شود. این ورق‌ها در واقع نوعیترموپلاستیک هستند (پلیمری که در برابر حرارت بدون تغییر شیمیایی فقط ذوب می‌شود) که در انواع و رنگ‌های مختلف تولید شده و مصارف گوناگون و فراوانی در زندگی روزمره ما دارند. معمولا پلکسی گلاس در انواع مختلف پلکسی شفاف، پلکسی رنگی، پلکسی ترانسپارنت و پلکسی آینه‌ای در بازار وجود دارد.

این ورق‌های پلاستیکی و کاربردی، انعطاف پذیری مناسبی دارند؛ اما برخلاف تصور عموم نرم نبوده و اتفاقا جنس آنها کمی خشک است و در برابر فشار بیش از حد امکان شکنندگی برای آنها وجود دارد. اما در عین حال بسیار سبک بوده و قابلیت شکل پذیری و حکاکی مخصوصا با لیزر را داشته که از این بابت نکته بسیار جذاب و مهمی است. سبک بودن و همچنین قابلیت شفافیت این محصول باعث شده تا در بسیاری از موارد به جای شیشه‌های معمولی استفاده شود. اما اگر بخواهیم نگاهی کلی به تمامی ویژگی‌های این محصول داشته باشیم موارد ذیل قابل شمارش هستند.

ویژگی های ورق پلکسی گلاس  

  • مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار شفافیت ۹۰ درصدی در برابر عبور نور
  • سبک بودن و راحتی در حمل و نقل
  • مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
  • انعطاف پذیری نسبی در هنگام استفاده
  •  قابلیت حکاکی و لیزر کاری

این‌ها ویژگی‌های یک ورق با کیفیت پلکسی است. هر چند در بازار امروز ورق‌های وارداتی متنوعی وجود دارند؛ اما معمولا نوع تایوانی مخصوصا برندهای چوچن، یرلانگ و یرچانگ دارای کیفیت بیشتری نسبت به سایر ورق‌ها هستند.

isna

Simayeshahr

balootchap

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *