Bootstrap چیست؟

Bootstrap مجموعه ای از ابزارهای رایگان برای ایجاد صفحات وب و نرم افزارهای تحت وب است که شامل دستورات HTML، CSS و توابع جاوا اسکریپت جهت تولید و نمایش فرم ها، دکمه ها، تب ها، ستون ها و سایر المان های مورد نیاز طراحی وب می باشد.

Bootstrap در ابتدا توسط مارک اتو و جاکوب تورنتون و در جهت ایجاد یک چارچوب ظاهری مشخص و یکسان در ابزارهای توییتر طراحی و نوشته شد.

قبل از شروع این پروژه نمونه های زیادی با همین رویکرد ایجاد شده بود که همگی با سرنوشتی مشابه و عدم استقبال طراحان وب دنیا مواجه شده بودند.

به دلیل وجود مشکلات اساسی در نمونه های دیگر، سازنده اصلی توییتر یا همان مارک اتو تصمیم به ساخت یک سیستم داخلی و قدرتمند برای خود با نام Bootstrap گرفت.

ریشه این کلمه از کجاست؟

کلمه «بوت استرپ» از عبارت « Bootstrap» به معنای «to pull oneself up by one’s bootstraps» گرفته شده است.

این اصطلاح برای اشاره به موقعیتی به کار می رود که در آن فرد مجبور است خود را برای رسیدن به موفقیت جمع کند و از هیچ کمکی بهره مند نشود.

در سال 1952 مهندسان IBM نرم افزاری به نام “bootstrap” طراحی کردند که برای انجام کارهایی مانند بارگذاری سیستم عامل و اجرای برنامه های کامپیوتری استفاده می شد.

در سال های بعد، توسعه دهندگان وب از این اصطلاح برای نام بردن یکی از محبوب ترین فریم ورک های طراحی وب استفاده کردند.

به همین دلیل این فریم ورک را «بوت استرپ» نامیدند، زیرا به همین ترتیب طراحان و توسعه دهندگان وب باید تلاش کنند تا خودشان به راحتی وب سایت های ریسپانسیو و جذاب طراحی کنند.

سازنده bootstrap کیست؟

بوتسترپ bootstrap اولین بار توسط مارک اتو و جاکوب تورنتون به هدف ایجاد ظاهری مشخص و یکسان در ابزارهای توئیتر طراحی شد.

پیش از طراحی بوتسرپ، پروژه‌های مشابه بسیاری در بسترهای مختلف در دسترس طراحان قرار گرفت اما همگی به یک دلیل از رده خارج شدند و آن هم عدم استقبال طراحان بود.

طبق بررسی‌های انجام شده، دلیل اصلی کم‌توجهی طراحان وب به پروژه‌های قبلی وجود مشکلات اساسی و منطبق نبودن با نیاز روز بازار بوده که همین مساله باعث شد مارک اتو اشتباهات دیگران را تکرار نکند.

مارک اتو یا سازنده اصلی توئیتر، تصمیم داشت با طرح‌ریزی یک برنامه جدید، یک سیستم داخلی و قدرتمند با نام تجاری بوتسرپ ایجاد کند.

به این ترتیب، در آگوست سال ۲۰۱۱ توئیتر ورژن متن باز و رایگان بوتسرپ را در قالب فریم ورک طراحی وبسایت در اختیار سایر طراحان قرار داد و در فوریه سال ۲۰۱۲ این فریم ورک به یکی از محبوب‌ترین پروژه‌های موجود در سایت گیت هاب یا Github تبدیل شد.

اهمیت و کاربرد بوت استرپ

دلایل زیادی برای استفاده از Bootstrap برای توسعه وب سایت وجود دارد. چارچوب Bootstrap نه تنها توسط توسعه دهندگان مستقل وب سایت بلکه توسط شرکت‌ها نیز استفاده می‌شود.

زمینه اصلی کاربرد بوت استرپ، توسعه و طراحی سایتهای مختلف است. در میان سیستم‌های مشابه (Foundation ، UIkit ، Semantic UI ، InK و غیره) ، چارچوب Bootstrap محبوب‌ترین چارچوب است.

طراحی و ایجاد ظاهر زیبا و مناسب برای وب سایت‌ها و صفحات وب بسیار مهم است. طراحان وب سایت باید در کنار برنامه‌نویسی قوی باید به دنبال روش‌هایی برای ارائه جذاب آن‌ها به کاربر باشند.

نمایش خروجی کار به صورت کاربرپسند در طراحی وب سایت اهمیت زیادی دارد.

بوت استرپ این امکان را به طراحان و برنامه نویسان می دهد که از طرح‌های پیش فرض استاندارد برای صفحات وب خود استفاده کنند.

استفاده از این طرح‌ها امکان طراحی سایت های استاندارد با ظاهری جذاب را به وجود می آورد.

بوت استرپ توابع و دستورات مناسب را ایجاد کرده و در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد.

این کار باعث می‌شود نه تنها زمان طراحی و ایجاد وب سایت کاهش یابد بلکه نتیجه نهایی مطابق با استانداردهای جهانی باشد.

به همین دلیل بوت استرپ از اهمیت بالایی در زمینه طراحی و تولید وب سایت برخوردار است.

مهم‌ترین کاربرد بوت استرپ این است که با استفاده از آن، توسعه دهندگان وب می‌توانند بر کار توسعه تمرکز کنند، بدون اینکه نگران طراحی باشند و به سرعت یک وب سایت زیبا را طراحی و راه اندازی کنند.

ساختار و عملکرد

بوت‌استرپ ماژولار بوده و اساساً شامل مجموعه‌ای از برگه‌های سبک آبشاری LESS (یک پیش پردازنده CSS برای توسعه آسانتر و سریعتر در وب) است که اجزاء گوناگون این بسته ابزار را پیاده‌سازی می‌کند.

یک شیوه نامه به نام bootstrap.less شیوه نامه‌های اجزاء را در خود جا داده‌است. توسعه دهندگان می‌توانند فایل بوت‌استرپ را با انتخاب اجزایی که برای پروژه خود نیاز دارند بسازند.

تنظیمات از طریق یک شیوه نامه مرکزی تا حد محدودی قابل انجام هستند. تغییرات عمده تر بوسیله دستورهای LESS امکان‌پذیر است.

استفاده از زبان شیوه نامه LESS اجازه استفاده از متغیرها، توابع و عملگرها، انتخاب گره‌های تو در تو، و نیز mixins را می‌دهد. بوت‌استرپ با در نظر گرفتن مرورگرهای امروزی طراحی شده‌است.

در نتیجه با آخرین نسخه‌های مرورگرهای Chrome, Firefox, Opera, Safari و Internet Explorer بدون مشکل کار می‌کند.

پروسه یادگیری و استفاده آسان

یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این فریمورک، ساختار ساده آن است.

به این صورت که فایل ها به صورت آماده و کامپایل شده ارائه می شوند که توسعه دهندگان مبتدی به راحتی می توانند از آن استفاده کنند و توسعه دهندگان حرفه ای هم به راحتی می توانند آنها را شخصی سازی کرده و به شکل دلخواه خود دربیاورند.

پس، اگر از قبل اطلاعات پایه ای در مورد HTML، CSS و جاوا اسکریپ دارید، استفاده از Bootstrap هم برای شما کار چندان سخت و پیچیده ای نیست.

البته، این ها را بگوییم که اگر به فکر راه اندازی یک وبسایت ساده و پایه هستید که نیازی به سفارشی سازی کردن فایل های بوت استرپ ندارید، شاید کارتان یک شبه حل شود.

ولی اگر اهداف بزرگ تری دارید و دوست دارید المان های بوت استرپ را به شکل دلخواه خود سفارشی سازی کنید، ممکن است نیاز به دانش و زمان بیشتری داشته باشید.

در کل، بوت استرپ خیلی از غیر ممکن ها را برای شما ممکن خواهد کرد، به شرط اینکه درک عمیق تری از قابلیت های آن داشته باشید.

در بوت استرپ از چه زبان‌هایی استفاده می‌شود؟

همان‌طور که در بخش قبلی اشاره شد، بوت استرپ یک فریم ورک تحت وب بر پایه زبان‌های جاوا اسکریپت، HTML و CSS به حساب می‌آید.

بدین ترتیب در این بخش زبان‌های جاوا اسکریپت، HTML و CSS به صورت مختصر معرفی می‌شوند.

  • جاوا اسکریپتجاوا اسکریپت (JavaScript) یا همان JS، یک زبان سطح بالای تفسیری (Interpreted) است که با استفاده از آن می‌توان صفحات وب تعامل‌پذیر ساخت. امروزه اکثر وب‌سایت‌ها از این زبان برنامه نویسی به همراه HTML و CSS به عنوان سه فناوری اساسی تشکیل‌دهنده وب استفاده می‌کنند.
  • HTML :HTML برگرفته از عبارت «Hypertext Markup Language» است و به عنوان زبان نشانه‌گذاری استفاده می‌شود. معمولا صفحات وب شامل متن‌ها، عکس‌ها و بخش‌های مختلفی هستند که می‌توان با کمک تگ‌ها و کدهای HTML یک ساختار مشخص برای این صفحات وب ایجاد کرد.
  • CSS : CSS از عبارت «استایل‌شیت‌های آبشاری» (Cascading Style Sheets) برگرفته شده است و با استفاده از آن می‌توان ظاهر مناسبی برای صفحه‌های وب ایجاد کرد. در واقع صفحه‌آرایی، استایل‌دهی و زیباسازی صفحات وب به عنوان کاربردهای CSS به حساب می‌آیند.
سخن پایانی

استفاده از فریم ورک‌ها، انتخابی هوشمندانه جهت جلوگیری از دوباره‌نویسی کدها و صرفه‌جویی در وقت و زمان است. Bootstrap یکی از قدرتمندترین فریم ورک‌های حال حاضر به شمار می‌رود.

مزایا و کاربردهای این فریم ورک محبوب در طراحی سایت و نرم‌افزارهای تحت وب بسیار زیاد است.

به کمک بوت استرپ، می‌توان در زمان کوتاهی طراحی کاربر‌پسند و استاندارد داشت و این موضوع باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه طراح پروژه و کارفرما می‌شود.

استفاده از این فریم ورک، انتخابی مناسب برای هماهنگی صفحات سایت در دستگاه‌های مختلف است و در این صورت، کاربران تجربه بهتری از سایت شما پیدا خواهند کرد.

شما نیز اگر قصد استفاده از این فریم ورک را دارید می‌توانید پروژه خود را به فریلنسرهای ماهر پونیشا بسپارید.

منابع

Websima

Iranhost

Webramz

fa.wikipedia

asamserver

roshdana

blog.faradars

ponisha

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *