شبکه سازی اجتماعی

7 گروه دسته بندی رسانه و شبکه سازی اجتماعی

به انگلیسی: Social media) یا شبکه‌های اجتماعی (به انگلیسی: Social media channels) فناوری‌های رایانه‌ای هستند .

که ایجاد یا اشتراک اطلاعات، ایده‌ها، علایق شغلی و سایر شکل‌های گفتگو را از طریق جوامع و شبکه‌های مجازی، در قالب بسترهایی همچون وب و تلفن همراه تسهیل می‌کنند. رسانه‌های اجتماعی برنامه‌های کاربردی مبتنی بر اینترنت است که بر روی پایه‌های ایدئولوژیک و فناوری وب ۲٫۰، به کاربران اجازه ایجاد و تبادل تولید محتوا را می‌دهد. رسانه‌های اجتماعی می‌تواند بر روی بسیاری از اشکال مختلف، از جمله؛ تالارهای گفتگو، وبلاگ‌ها، وبلاگ اجتماعی، میکروبلاگ‌ها، ویکی‌ها، پادکست‌ها، عکس‌ها یا تصاویر، ویدئوها، در قالب یک نوع امتیاز بر پایهٔ مشارکت اجتماعی، محسوب شود.

شبکه سازی اجتماعی

تفاوت شبکه‌های اجتماعی و رسانه اجتماعی

زمانی که کلمه «اجتماعی» را از هر دو اصطلاح رسانه‌های اجتماعی (Social Media) و شبکه‌های اجتماعی (Social Networks) حذف کنیم.

تنها رسانه‌ها (media) و شبکه‌ها (networks) باقی می‌ماند و این دو کلمه اصلی‌ترین تفاوت بین آنهاست. رسانه‌ها مسوول پخش پیام به توده‌ها هستند در حالی که شبکه‌ها مسوول تعامل با مردم به صورت جداگانه هستند؛ به عبارتی بهتر رسانه‌های اجتماعی کانالی برای پخش پیام است .

و به عنوان یک یک استراتژی محسوب می‌شوند، در حالی که شبکه ‌های اجتماعی می‌تواند به عنوان یک وسیله یا ابزاری برای اتصال با سایر افراد استفاده شود. در واقع شما می‌توانید این دو را در زیر چتر وب ۲ قرار دهید.

رسانه اجتماعی social media : رسانه از دیرباز تا کنون به وسایل ارتباطی‌ از روزنامه تا تلویزیون گفته می‌شود.

سپس در عصر حاضر با ابداع وب، رسانه‌های اجتماعی شکل می‌‌گیرند که مانند شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها بر اساس ارتباطات مجازی شکل می‌گیرد.

که این بار به شکل پیام‌هایی مرتبط با برند شما، ویدیو، عکس اینفوگرافیک و … به اشتراک گذاشته می‌شود.

شبکه اجتماعی social network : شبکه‌ی اجتماعی بر پایه‌ی ارتباط انسانی شکل می‌گیرد و از طریق آن افرادی که علایق مشترکی دارند با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و روابط گسترده‌ای را به وجود می‌آورند.

چه شما برای برند خود فعالیت می‌کنید یا صرفا به صورت شخصی درحال فعالیت هستید، در شبکه‌ی اجتماعی همواره باید به دنبال برقراری مکالمه با مخاطبان و افراد مرتبط  باشید و هیچ راه دیگری جز برقرای ارتباط مستقیم وجود ندارد.

شبکه سازی اجتماعی

تقسیم بندی جدید رسانه های اجتماعی

در حال حاضر، رسانه‌ های اجتماعی را می‌توان در تقسیم‌بندی جدیدتری در هفت گروه دسته‌بندی کرد.

این دسته بندی به روز شده شامل :

  • شبکه‌های اجتماعی
  •  وبلاگ‌ها
  •  ویکی‌ها
  • پادکست‌ها
  •  فروم‌ها
  • کامیونیتی‌های محتوایی
  • میکروبلاگ‌ها

هستند که به نوعی رسانه‌ های اجتماعی جدید محسوب می‌شوند.

مزایای بازاریابی رسانه اجتماعی

همانطور که دیده شده، رسانه های اجتماعی پلتفرم خوبی برای بازاریابان ارائه می دهند تا محصولات خود را تبلیغ کنند و به مشتریان بالقوه واقع در مناطق جغرافیایی پراکنده دسترسی پیدا کنند.

اما صرف نظر از گستردگی بیشتر، بازاریابی رسانه های اجتماعی بسیار بیشتر از آن چیزی که به نظر می رشسد ارائه می دهد، مانند:

  • هزینه بهره وری: بازاریابی رسانه های اجتماعی یکی از سریع ترین و ارزان ترین راه های تبلیغ محصول خود از طریق اینترنت است. حتی اگر شما برای بازاریابی خود هزینه پرداخت کنید.
  •  پشتیبانی SEO  – یکی از عناصر کلیدی بهینه سازی موتورهای جستجو، دید و فعالیت کسب و کار در پلتفرم های رسانه های اجتماعی است. اگر یک شرکت در رسانه های اجتماعی فعالیت می کند و وبسایت خود را به روز می کند، احتمالا رتبه بندی و دید بیشتری در موتورهای جستجو را افزایش می دهد و SEO را بهبود می بخشد.
استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی

هرچند دنیای شبکه‌های اجتماعی هرروز در حال تغییر و تحول است، اما تدوین استراتژی برای آن‌ها روند ثابتی دارد.

این روند مثل تدوین و طراحی استراتژی برای هر حوزه بازاریابی دیگری است که باید اصول و قواعد خاص شبکه‌های اجتماعی را در آن رعایت کنید.

در ادامه مراحل قدم‌به‌قدم تدوین استراتژی برای شبکه‌های اجتماعی را مرور می‌کنیم:

شبکه سازی اجتماعی

قدم اول: پرسونا مخاطب و مشتری خود را بررسی کنید

اولین قدم برای تدوین استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بررسی پرسونای مخاطبان است. این کار به شما کمک می‌کند .

نیازها و سلایق مشتریان احتمالی خود را پیدا کرده و بر اساس آن‌ها رویکرد خود را تنظیم کنید. برای این منظور باید مشخص کنید که می‌خواهید محصولات خود را به چه کسانی بفروشید؟

چرا و چگونه آن‌ها را به‌عنوان یک گروه دسته‌بندی کرده‌اید؟ برای مثال اگر محصولات شما، لباس‌های نوزادان است، مخاطب هدفتان را باید مادران جوان در نظر بگیرید. زیرا این گروه هستند که برای خرید لباس نوزاد اقدام می‌کنند.

وقتی پروسنای مخاطب و مشتری خود را تدوین کنید، می‌توانید نوع محتوای موردنیاز خود را مشخص کرده و تعیین کنید چه نوع محتوایی می‌تواند باعث تعامل بیشتر مخاطب هدف شما شود.

قدم دوم: شبکه اجتماعی موردنیاز خود را مشخص کنید

برای تدوین استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، تشخیص اینکه کدام شبکه اجتماعی برای برند و کسب‌وکار شما مناسب است، موضوعی حیاتی به شمار می‌رود.

موضوع این نیست که حضور شما در یک شبکه اجتماعی درست است یا غلط، بلکه مسئله پیداکردن شبکه اجتماعی است که مشتریان احتمالی شما بیشترین وقت خود را در آن می‌گذرانند.

درواقع مهم این است جایی باشید که مشتریان احتمالی شما امروز حضور دارند و فردا هم حضور خواهند داشت. اینکه در مقابل چشم آن‌ها باشید، قطعاً نتایج بهتری برای شما به بار خواهد آورد.

برای مثال برای کسب‌وکار فروش لباس نوزاد، حضور در توییتر نتیجه چندانی نخواهد داشت بلکه باید در اینستاگرام حضوری جدی داشته باشد. چراکه مادران بیشتر از هر شبکه اجتماعی از اینستاگرام استفاده می‌کنند.

شبکه سازی اجتماعی

قدم سوم: محتوای خاص و تعاملی تولید کنید

باوجود کاربران میلیونی شبکه‌های اجتماعی شاید فکر کنید جذب فالوئر در آن‌ها کار چندان سختی نیست، اما لازم است بدانید همان‌قدر که کاربرها زیاد هستند، رقبای جدی شما هم زیاد هستند.

به جرت می‌توان گفت در هر حوزه کاری که باشید، سالی نیست که رقبای شما قبلاً به آن‌ها پاسخی نداده باشند و محتوا برای آن تولید نکرده باشند.

به همین دلیل شما مجبورید محتوایی تولید کنید که کاربران را به فالوکردن شما ترغیب کند. این کار با کمک محتواهای تعاملی و خاص امکان‌پذیر است.

برای ایجاد محتواهای جذاب و تعامل‌برانگیز قبل از هر چیز باید نیازها و علایق مشتریان احتمالی خود را بشناسید و چیزی تولید کنید که آن‌ها دوست دارند. می‌توانید از صفحات رقبای خود کمک بگیرید.

همچنین می‌توانید از مشتریان فعلی خود بخواهید یا استفاده از هشتگ‌های مرتبط تجربه خود را از خرید محصولات شما بیان کنند.

همچنین باید همواره حواستان به موضوعات ترند روز باشد تا بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. معمولاً در هرزمانی یک موضوع در شبکه‌های اجتماعی ‌ترند است و کاربران زیادی درباره آن صحبت می‌کنند. درصورتی‌که بتوانید از این موضوعات برای تولید محتوای مرتبط با کار خودتان استفاده کنید، کاربران زیادی را جذب خواهید کرد.

قدم چهارم: برنامه انتشار پست‌ها را آماده کنید

پس‌ازآنکه موضوع محتواهای خود را مشخص کردید، لازم است یک برنامه زمان‌بندی یا تقویم محتوایی برای انتشار آن‌ها تهیه کنید.

این تقویم به شما کمک می‌کند از قبل محتواهای خود را آماده کرده و در زمان مقرر آن‌ها را منتشر کنید. تقویم محتوایی نظم خاصی به صفحات شما داده و باعث می‌شود زمان‌بندی لازم را در بازاریابی رسانه‌های اجتماعی رعایت کنید.

شبکه سازی اجتماعی

10 نوع از انواع رسانه های اجتماعی

در این جا لیستی شامل 10 نوع از انواع رسانه های اجتماعی و علت استفاده از آن‌ها آورده شده است:

  • شبکه های اجتماعیبرقراری ارتباط با افراد.
  • شبکه های به اشتراک گذاری رسانه ها: اشتراک‌گذاری عکس، فیلم، و سایر رسانه ها
  • گروه های بحث و تبادل نظراشتراک گذاری اخبار و ایده‌ها
  • شبکه های علامت گذاری و گزینش محتوا: کشف، ذخیره و اشتراک گذاری محتوا
  • شبکه های نقد مشتریان – یافتن و نقد کسب و کارها
  • شبکه های انتشار و وبلاگ نویسی– انتشار آنلاین محتوا
  • شبکه های مبتنی بر علایق افراد– اشتراک گذاری علایق و سرگرمی های افراد
  • شبکه های خرید اجتماعی– خرید آنلاین
  • شبکه های اشتراک و اقتصادی – خرید و فروش کالاها و خدمات
  • شبکه های اجتماعی بی نام برقراری ارتباط بین افراد به صورت بی نام

 

منابع

fa.wikipedia

parsmodir

ertebatati

wiki.iotfig

ertebatati

web24

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *