اصول انتخاب رنگ سازمانی
اصول انتخاب رنگ سازمانی : همانطور که رنگ مناسب برای برند سازمان می تواند موجب جذب مخاطب و رشد و توسعه برند باشد انتخاب رنگ نامناسب برای سازمان نیز موجب فرار افراد از برند خاص می شود. در بسیاری از مقالات آمده است انتخاب رنگ مناسب برای برند سازمان بر تصمیم گیری افراد در خرید محصول و خدمات تاثیر گذار است. حال ببینیم هر رنگ چه تاثیری بر ذهن مخاطب می گذارد.
بطور خلاصه از رنگهای سازمانی، رنگ سفید القا کننده پاکیزگی، رنگ سبز القا کننده سلامتی، رنگ بنفش القا کننده تجملات، رنگ قرمز القا کننده هیجان و انرژی و رنگ زرد رنگ متقاعد کننده ای برای مخاطب می باشد. بسیاری از وب سایت های موفق و همچنین بسیاری از برندهای موفق از رنگ سازمانی آبی استفاده می کنند چرا که این رنگ القا کننده آرامش و اطمینان در خرید می باشد و به مخاطب احساس راحتی را انتقال میدهد.
حال برای انتخاب رنگ سازمانی برند با توجه به نکات گفته شده فهمیدیم که موارد زیادی تاثیر گذار هستند. درنتیجه شما باید با توجه به زمینه کاری کسب و کار خود (زمینه غذا و خوراک، پوشاک، خودرو، محصولات ارگانیک و …) رنگ مناسب برای برند سازمان را مشخص کنید.
برای مثال در مقوله وسایل کودکان بهتر است از رنگهای تیره و خنثی استفاده نکنید و در ادامه برای غذا و خوراک بکارگیری رنگهای قرمز و نارنجی که تحریک کننده هیجان و اشتها هستند مناسبتر هستند. همچنین برای محصولات ارگانیک رنگ های سبز و سفید به دلیل پیامی که به مخاطب میرسانند انتخاب درستتری هستند.
برای انتخاب رنگ سازمانی لوگو مراحل زیر پیشنهاد می شود:
گام اول- انتخاب رنگ پایه:
با توجه به سلیقه و توجه به روانشناسی رنگها رنگ پایه برند خود را انتخاب کنید. توجه کنید که روانشناسی رنگها به عنوان فرمولی تصمیم برای تمامی برندها مورد استفاده قرار نمیگیرد.
گام دوم- انتخاب رنگهای مکمل یا کمکی:
میتونید با کمک گرفتن از برندهای موفق رنگ سازمانی برند خود را انتخاب کنید. بهتر است رنگ سازمانی خود را خیلی پیچیده و شلوغ نکنید پیشنهاد میشود از یک رنگ پایه و حداکثر چهار رنگ مکمل استفاده کنید.
رنگ سازمانی آرایشگاها
آیا در یک اتاق آبی رنگ احساس آرامش می کنید؟ یا یک اتاق قرمز شما را به شور و هیجان وا می دارد؟ مدت هاست که طراحان داخلی و هنرمندان باور دارند رنگ ها بر احساسات، عواطف و حالت ها ما تاثیر گذارند. پابلو پیکاسو می گوید: «رنگ ها مانند شکل ها پیرو و پدیدآورنده تغییر احساسات هستند».
رنگ ابزار یک ابزار ارتباطی قدرتمند است که می تواند در هر مکانی تاثیرات روانی بر فرد بگذارد. «هر مکانی» شامل فروشگاه ها و به طور کلی فضاهای تجاری و خدماتی هم می شود و یکی از این مکان ها می تواند یک آرایشگاه مردانه باشد.
شاید افراد ماهی یک یا دو بار به آرایشگاه بروند و زمان کمی را آنجا بگذارند اما تجربه ای که در همان زمان کوتاه می گذارنند باعث می شود تصمیم بگیرند باز هم به آرایشگاه شما برگردند یا خیر. پس باید رنگ دکور آرایشگاه مردانه خود را هوشمندانه انتخاب کنید تا تاثیر دلخواه را بر مشتریانتان داشته باشید. در ادامه لیستی از رنگ های پیشنهادی برای رنگ دکور آرایشگاه مردانه را بررسی می کنیم:
آبی:
نشان از آرامش و خشنودی دارد. یکپارچگی و احساس تعلق و در برخی موارد امنیت و ثبات. از نظر سمبلیک یا نمادین آبی نشانه آسمان، آب، و دریا است. خلق و خوی آرام و طبیعت زنانه و روشنی و درخشش دنیای باستان را نیز در خود دارد.اثر روانی آن سرماست. ادراک حسی آن طعم شیرین است. محتوای عاطفی ان ملایمت و اندام آن پوست است. مناسب ترین رنگ برای بیان معنای فلسفه، تفکر و تعقل است.
با تفاسیر بالا می توان دریافت که کارکرد اصلی این رنگ در سازمان هایی مبتنی بر فعالیت های فکری و یا سالن جلسات و اتاق فکر است.
قرمز:
رنگ انرژی است. نبض را تند می کند، فشار خون را بالاتر می برد. معنای آرزو می دهد و بیانگر میل و اشتیاق، هوس و هیجان است. از دیگر سو نماینده آرزوی شدید برای زندگی و تجربه گرایی است. از نظر سمبلیک قرمز نماد خون و آتش است و طبیعت مردانه را به یاد می آورد. اثر روانی آن گرماست. ادراک حسی آن به صورت میل و اشتها و طعم تند بروز می کند و اندام آن ماهیچه های سخت و اندام های تناسلی است.
قرمز یک رنگ مادی است و مناسب برای بیان مفاهیم خطر، اراده و جنگ. در سازمان هایی مبتنی بر فعالیت های جسمی استفاده می شود و البته از آنجایی که رنگی معترض است در مجموعه های سیاسی نیز از آن استقبال می شود.
در ارگونومی این رنگ را رنگ اخطار می نامند و باید به خاطر داشته باشید که استفاده نامناسب از آن به ویژه به صورت تک رنگ و با شدت بالا موجبات استرس در محل کار را فراهم می کند. ترکیب ترام های تیره این رنگ در کنار رنگ های موسوم به سنگین مثل قهوه ای و سیاه مناسب برای شرکت های صنعتی مناسب است.
زرد:
رنگ تلقین است و می تواند دیگران را تشویق به انجام کاری کند؛ در حالی که قرمز رنگی محرک اما بدون تلقین است. زرد مانند قرمز نبض را تند می کند اما با اثر کمتر. زرد بیانگر روشنی، درخشش، شادمانی، حساسیت، توسعه طلبی بلا مانع، تکسین خطر و تنفر یا امید است (اگر زرد در پس زمینه سیاه باشد تنفر و اگر در کنار سبز استفاده شود امید را نشان می دهد).
از نظر سمبلیک نماد خورشید، گرمای دلپذیر و در مسیحیت سمبل هاله جام شراب مقدس که عیسی مسیح در شب آخر زندگی سر کشید. اثر روانی آن گرمای ملایم است. ادراک حسی آن زنده دلی و اندام آن سیستم های عصبی و بینایی است. طعم زرد بیشتر گس است اما با ترکیب رنگ های روشن شیرین و با رنگ های تیره تلخ می شود. زرد یک رنگ ماورایی و مناسب برای بیان مفاهیم؛ توجه و دقت و شادی است.
سبز لیمویی
سبز لیمویی رنگی است که توجه همه را به خود جلب میکند. رنگ روشن این سالن زیبایی به اندازه بوده و چشم دیگران را خسته نمیکند. این رنگ کاملاً با قفسهها و کمدها هماهنگ بوده و استیل صندلیها زیبایی این دکوراسیون را کامل میکند. کفپوشهای تیره و دیوارهای سفید ساده، ترکیب زیبایی را به وجود آورده است.
توجه به اندازه سالن زیبایی
سالن های زیبایی زنانه و مردانه از نظر ابعاد با هم تفاوت زیادی دارند و افراد فعال در این حوزه، در بسیاری از مواقع با مشکل کوچک بودن سالن مواجه هستند. اگر سالن آرایشگاه کوچک می باشد، بهتر است از رنگ های خنثی و روشن استفاده کنید.
رنگ هایی مانند قرمز باعث تحریک چشم شده و باعث میشود تا دیوار اتاق نزدیک تر بنظر برسد و در نتیجه فضا کوچک تر از اندازه واقعی جلوه داده میشود. رنگ های سفید، آبی و رنگ های خنثی میتوانند محیط را بزرگتر نشان دهند. برای میحط هایی با سقف بلند می توانید از رنگ های سبز تیره، قرمز و قهوه ای استفاده کنید تا سقف پایین تر بنظر برسد.
اگر سالن دارای راهروهای باریک و طولانی می باشد، بهتر است رنگ دیوارها روشن و خنثی انتخاب شوند و برای انتهای راهرو از رنگ های قهوه ای، قرمز و سایر رنگ های تیره و گرم استفاده کنید.
ویژگیهایی که یک لوگو آرایشگاه باید داشته باشد
هر صاحب سالن آرایشگاه میداند که برای موفقیت در کارش باید جلوتر از سایر آرایشگاهها حرکت کند و آرایش مو را به بهترین نحو انجام دهد. این مسئله برای طراحی هویت بصری آرایشگاه هم صادق است و باید لوگو آرایشگاه یک ظاهر جذاب و پرمعنا داشته باشد.
احتمالا کار طراحی لوگو آرایشگاه، یک چالش برای شما باشد و نمیدانید که باید از کجا شروع کنید. در این راهنما ما عناصر کلیدی در طراحی لوگو برای سالن آرایش و زیبایی را به شما میگوییم:
- طرح لوگو را ساده و تمیز نگه دارید:
یک لوگوی جذاب به روشی منظم و متعادل شعار کسبوکار شما را بهصورت واضح منعکس میکند و یک تصویر حرفهای و شیک از برند شما میسازد. برای اینکه ایده پیدا کنید، کلماتی که میتوانند فلسفهی کار، خدمات و پیام شما را توصیف کنند را پیدا کنید.
- سبک کار سالن خود را در لوگو نمایش دهید:
بسته به نوع کار سالن، شما باید یک دید واضح به مشتری بدهید. برای اینکار بهتر است روی زاویهها، اشکال و رنگهای طرح دقت کنید. بهعنوان مثال، لبههای گرد و رنگهای دراماتیک برای سالنهای آرایش زنانه بهتر است؛ چون، احساسات بیشتری را منتقل میکند.
- رنگهای لوگو را هوشمندانه انتخاب کنید:
رنگ یکی از کلیدیترین عناصر برای طراحی لوگو آرایشگاه است و برای انتخاب آن باید کاملا با روانشناسی رنگها، آشنا باشید. مثلا اگر در آرایشگاهتان محصولات ارگانیک و خدمات سلامتی مثل ماساژ و فیشال ارائه میدهید،
بهتر است از یک طرح سبز رنگ در لوگوی خود استفاده کنید یا مثلا رنگهایی با تن خاکی یا جواهرات، رنگهای مناسبی برای سالنهای خدمات مو و آرایش هستند. موقع انتخاب رنگ دقت کنید که رنگهای بیشاز حد تند یا روشن استفاده نکنید و برای یکپارچگی طرح، تعادل را هنگام استفاده از رنگها حفظ کنید.
- فونتهای مدرن را بهکار ببرید:
همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که فونت بخشی از طراحی شماست و انتخاب آن بسیار اهمیت دارد. استفاده از فونتهای قدیمی برای لوگو آرایشگاه، این احساس را به مشتری میدهد که سالن شما سبکی قدیمی دارد،
پس بهتر است فونتهای مدرن و خلاقانه در طراحی لوگو آرایشگاه خود استفاده کنید. فونتهای انتخابی نباید بیش از اندازه گلوبلبل داشته باشند؛ چون خوانایی خود را از دست میدهند و در نگاه دیگران اصلا منظم و جذاب بهنظر نمیرسند و نشان دادن نظم برای یک سالن آرایشگاه بسیار مهم است. نظم در لوگو، هم بهداشت سالن شما را در ذهن مشتری تداعی میکند و هم کار حرفهای را.
- اندازه:
یکی از مهمترین عوامل در بازاریابی شما، لوگو شماست؛ بنابراین، نباید بیشازحد بزرگ یا خیلی کوچک باشد. بهتر است در این باره هم تعادل را نگه دارید تا یک نمایش عالی از هویت کسبوکارتان ارائه دهید. به خاطر داشته باشید که لوگوی شما قرار است روی انواع رسانههای بازاریابی شما مثل وبسایت، شبکههای اجتماعی، بروشور، آگهی و کارت ویزیت درج شود، پس باید تناسب را در آن حفظ کنید.
تاثیر رنگ ها در دکور سالن زیبایی کوچک
امروزه بیشتر سالن های زیبایی به سبک مدرن طراحی می شوند و برای چنین سبکی باید رنگ های خنثی و تیره را به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار داد، به عبارتی رنگ های تیره و یا شاد برای وسایلی که هر روز مورد استفاده قرار می گیرند مانند صندلی یا سشوار و رنگ های خنثی مانند سفید یا خاکستری برای دیوارها و کف سالن انتخاب می شوند،
ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از رنگ های تیره منجر به کوچک تر دیده شدن فضا می شود و در مورد دکور سالن زیبایی کوچک باید با احتیاط از این رنگ ها استفاده شود و رنگ ها به گونه ای انتخاب شود که با یکدیگر در هماهنگی باشند و باعث کوچک دیده شدن سالن نشوند. در واقع نسبت رنگ های تیره در سالن های کوچک باید خیلی کمتر از رنگ های روشن یا خنثی باشد.
رنگ ها را به فضا بیاورید
رنگ خنثی، بهترین گزینه برای دیوارها و کف است، این قبیل رنگها عبارت اند از سفید، طوسی، خاکستری. رنگ مناسب برای صندلیها و وسایلی که در طی روز به طور مداوم استفاده میشوند، رنگهای با طیف تیره است،
اما این نکته را در نظر بگیرید به دلیل کوچک بودن فضا استفاده از رنگ تیره برای وسایل بزرگ و انتخاب مداوم از این رنگها، فضا را از حد موجود کوچکتر نمایش میدهد. در اکسسوریها و تزئینات از رنگهای شاد و جذاب که هماهنگی لازم با سایر رنگها را داشته باشد، بهره بگیرید.
اهمیت نورپردازی در سالن زیبایی
نور از مهمترین فاکتور ها در طراحی دکوراسیون سالن زیبایی است.
در سالن های زیبایی برای ایجاد نور طبیعی از رنگ های سفید و زرد برای بهتر دیده شدن، راحتی کار برای آرایشگران و همچنین نزدیکی
البته باید دقت داشته باشید که نورپردازی برای هر بخش از سالن های زیبایی باید با لاین های دیگر در سالن متفاوت باشند، بهعنوان مثال در بخشهایی که مخصوص آرایش میباشند بهتر است محیط کاملاً روشن باشد و در مقابل از اتاق ماساژ از نور های ملایم استفاده می شود.
جمع بندی
رنگ به دلیل تاثیرات روانشناسی که دارد، باعث تحریک احساسات انسان می شود و بسیار مورد توجه طراحان و گرافیست هاست.
انتخاب رنگ مناسب سالن زیبایی چه در لوگو، رنگ سربرگ، بیزنس کارت، هدایای تبلیغاتی، دکوراسیون و تابلو، باید به دقت انتخاب شود. در رنگ سالن به گروه مشتریان، مقوله زیبایی و تاثیرگذاری باید توجه کرد. در انتخاب رنگ به نکات زیر توجه کنید:
- خاص بودن
- متمایز بودن
- متناسب با فعالیت سالن
- به معنا و مفهوم رنگ توجه شود.
- آیا در تبلیغات محیطی و چاپی و اینترنتی موثر و خوب است.
- توجه به محدوده هایی که علایم رنگ در آن ها دیده می شود مانند دنیای مد و دنیای سرگرمی
منابع
بدون دیدگاه