فشرده سازی تصویر

 فشرده سازی تصویر و 6 ابزار فشرده سازی

استفاده صحیح از فشرده‌سازی تصویر اهمیت زیادی در ظاهر و اندازه تصاویر سایت شما دارد. برخی اوقات انتخاب روشی که می‌خواهیم با آن تصاویر را فشرده کنیم از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که روش درست به کار گرفته نشود ممکن است یا تصاویر باکیفیت نباشند یا اندازه تصاویر بزرگ‌تر از حد معمول باشند و سرعت سایت را پایین بیاورند.

چرا باید تصاویر را فشرده سازی کرد؟

در ابتدا شاید این سوال بوجود آید که چرا باید تصاویر و یا فایل ها را فشرده سازی کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اصلی ترین دلیل فشرده سازی فایل ها و تصاویر کاهش حجم آن می باشد.

این موضوع در ارسال و دریافت فایل ها بسیار تاثیرگذار است و زمان لازم برای آن را کاهش می دهد. همچنین باعث می شود زمان بارگذاری وب سایت ها نیز کاهش یابد و باعث می شود مجموع حجم مصرف شده از حافظه رایانه شما کمتر شود.

در بعضی حتی امکان ارسال فایل های حجم بالا وجود ندارد و به ناچار باید حجم فایل را کاهش داد که در این صورت فشرده سازی تصویر روش مناسبی می باشد. خب همین چند دلیل برای فشرده سازی تصاویر کافیست و باعث می شود افراد از این فناوری استفاده نمایند.

استفاده از ابزارهای آنلاین فشرده سازی تصاویر

راحت‌ترین راه برای فشرده کردن تصاویر، استفاده از ابزارهای آنلاینه. فقط کافیه عکستون رو در این سایت‌ها آپلود کرده و بعد از چند کلیک، تصویر دلخواهتون رو دریافت کنید. از جمله محبوب‌ترین سایت‌های بهینه‌سازی آنلاین تصویر می‌شه به موارد زیر اشاره کرد:

  • Tiny JPG
  • Tiny PNG
  • Compress PNG
  • Compressor
  • Ezgif
  • Optimizilla

البته استفاده از این ابزارهای آنلاین مزایا و معایب مختلفی داره.

مزایا

  • سادگی استفاده
  • امکان تعیین سایز و کیفیت مدنظر نهایی در برخی سایت‌ها
  • امکان تبدیل فرمت، بهینه‌سازی حجم، برش و انجام سایر ویرایش‌ها به‌صورت همزمان در برخی سایت‌ها مثل Ezgif
  • امکان کاهش حجم در عین حفظ کیفیت (Lossless) در اکثر ابزارها

فشرده سازی تصویر

معایب

  • نیاز به استفاده از اینترنت
  • سرعت پایین
  • محدودیت استفاده از برخی سایت‌ها برای کاربران با آی پی ایرانی
  • نیاز به پرداخت ارزی برای استفاده از امکانات حرفه‌ای
  • محدودیت حجم آپلود در برخی سایت‌ها
  • محدودیت تعداد تصاویر آپلودشده در برخی سایت‌ها
  • عدم امکان آپلود همزمان تصاویر در برخی سایت‌ها
  • عدم پشتیبانی اکثر سایت‌ها از فرمت‌هایی مثل WebP و GIF

 

فشرده سازی تصاویر با اتلاف (Lossy)

فشرده‌سازی تصویر با اتلاف (Lossy) فرآیندی است که برخی از داده‌ها را از فایل تصویری شما حذف می‌کند و حجم کلی فایل را کاهش می‌دهد. این فرآیند برگشت ناپذیر است، به این معنی که اطلاعات فایل برای همیشه حذف می شود.

فرمت JPEG یک نمونه عالی از فشرده سازی با اتلاف است. فایل‌های با فرمت JPEG. برای عکس‌ها و عکس‌های بدون شفافیت مناسب هستند. آنها برای سایتی که به زمان بارگذاری سریع‌تری نیاز دارد عالی هستند، زیرا می‌توانید نسبت فشرده‌سازی را در عین حفظ تعادل مناسب تنظیم کنید.

در اینجا نمونه ای از فشرده سازی با اتلاف با ShortPixel آمده است:

همانطور که می بینید، ما نمی توانیم تفاوت بین عکس اصلی و فشرده را تشخیص دهیم. تنها در صورتی می توانید متوجه از دست رفتن اطلاعات شوید که روی تصویر فشرده شده زوم کنید. با همه اینها، حجم فایل تا 85 درصد کاهش یافت.

اگر از وردپرس استفاده می کنید، هنگامی که فایل را در کتابخانه رسانه آپلود می کنید، به طور خودکار تصاویر JPEG. را فشرده می کند. به طور پیش فرض، تصویر JPEG. حدود 82 درصد از اندازه فایل اصلی خود کاهش می یابد.

می توانید درصد را افزایش دهید یا ویژگی را غیرفعال کنید. در ادامه مقاله در مورد چگونگی انجام این کار صحبت خواهیم کرد.

فشرده سازی تصاویر بدون اتلاف

این روش را روش فشرده سازی بازگشت پذیر نیز می گویند. زیرا با استفاده از این روش امکان بازگردانی تصویر فشرده شده به تصویر اصلی وجود دارد. این روش ضریب فشرده سازی کمتری دارد و کیفیت تصویر را کاهش نمی دهد.

برای فشرده سازی عکس ها با این روش الگوریتم های مختلفی وجود دارند که نتیجه بالا را به دست می دهند. رایج ترین الگوریتم حذف محتواهای تکراری با روشی خاص است. به این صورت سیستم از عبارات و متون تکراری فاکتور می گیرد و محتواهای اضافی را حذف می کند. برای درک بهتر موضوع به این مثال توجه کنید.

تصور کنید محتوای ما «whatisimage whatisimage2 whatisimage3» باشد. اگر بخواهیم این متن را با روش فوق فشرده سازی کنیم لازم است از عبارت تکراری «whatisimage» فاکتور بگیریم و بقیه آنها را حذف نماییم. نتیجه به صورت «w (w)2 (w)3» در می آید. در این روش عبارت «(w)» به جای «whatisimage» قرار گرفته است و همین باعث شده طول متن مورد نظر تا حد زیادی کاهش یابد.

البته روش کمی پیچیده تر از این است و توسط رایانه انجام می شود. اما کلیت آن به این صورت می باشد. در تصاویر نیز به همین صورت است. فایل تصویر در رایانه حاوی مقدار زیادی کد به زبان رایانه است که پس از اجرا توسط کامپیوتر نتیجه آن که یک تصویر است نمایش داده می شود. بنابراین با این روش فشرده سازی می توان کدهای تصویر را بهینه کرد و از بخش های تکراری آن فاکتورگیری نمود که نتیجه آن کاهش حجم تصویر و فشرده شدن آن می باشد.

فشرده سازی تصاویر  عکس در مقابل فشرده سازی تصاویر ویدئویی

استانداردهای فشرده سازی مختلف از روش های مختلفی جهت کاهش حجم اطلاعات استفاده می کنند، بنابراین در سرعت اطلاعات، کیفیت و تأخیر متفاوت می باشند. الگوریتم های فشرده سازی برای عکس و ویدئو متفاوت است. در فشرده سازی عکس فن آوری رمزگذاری تنها در داخل یک عکس و به طور مستقل انجام می شود.

کاهش حجم اطلاعات تنها با حذف اطلاعات غیرضروری عکس انجام می شود که تشخیص آن برای چشم انسان قابل توجه نمی باشد. Motion JPEG یا به اصطلاح MJPEG که نسخۀ ویدئویی الگوریتک JPEG به کار گرفته شده برای عکس ها می باشد که از فشرده سازی عکس های JPEG مستقل انجام می شود.

معروف ترین روش فشرده سازی عکس استاندارد JPEG است که در این روش فشرده سازی Knee در 1:8 (یک به هشت) صورت می گیرد. وقتی که تعداد 16 عدد یا بیشتر از این عکس ها در یک ثانیه نمایش داده شود، این تصاویر از دید بیننده متحرک خواهد بود. تصویر متحرک کامل در سیستم PAL، 25 فریم در ثانیه و در سیستم NTSC، 30 فریم در ثانیه خواهد بود.

چگونه وزن ایده آل یک تصویر را فشرده سازی تصویر تعیین کنیم؟

هیچ پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد: اندازه ایده آل یک فایل تصویری، اندازه ای است که به شما امکان می دهد سبک ترین تصویر ممکن را داشته باشید و در عین حال کیفیت لازم برای عملکرد عالی در صفحه را حفظ کنید.

برای یافتن پاسخ خود به سوال، سعی کنید موضوع را از زاویه دیگری ببینید و در عوض از خود بپرسید:

  • آیا واقعاً به یک تصویر در اینجا نیاز دارم؟
  • آیا برای دستیابی به جلوه خاصی که در این صفحه به دنبال آن هستم، یک تصویر لازم است؟
  • آیا می توانم از پهنای باند کاربران خود صرفه جویی کنم و از دانلود بایت های غیر مفید از مرورگر جلوگیری کنم؟

گاهی اوقات، طراحی موثر و محتوای خوب قالب بندی شده می تواند معجزه کند. هر زمان که می‌توانید یک منبع تصویر را حذف کنید و از بار آن اجتناب کنید (از نظر HTML، CSS یا جاوا اسکریپت) قانون طلایی یک استراتژی بهینه‌سازی تصویر خوب را اعمال کرده اید.

همانطور که گفته شد، قرار دادن تصویری که پیام شما را به بهترین شکل منتقل می کند، یک موقعیت برد-برد برای استراتژی بازاریابی محتوای شما است. تصاویر شما باید با وضوح بالا و مرتب باشند. متأسفانه، اغلب اوقات، تصاویر با وضوح بالا و منظم اندازه فایل‌های بزرگی دارند.

منابع

blog.faradars

behsanandish

mizfa.tools

themefars

fanamoozan

behsanandish

configwp

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *