پارکت چیست و  8 نکته هنگام خرید

پارکت یک نوع کفپوش چوبی است که هم کاربرد تزئینی دارد و هم به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود می‌تواند عایق خوبی برای کف فضاهای بسته باشد. این نوع کفپوش از بلوک‌ها یا الوار چوبی کوچکی تشکیل شده است که به منظور ایجاد یک الگوی منظم و هندسی، کنار هم چیده می‌شوند.

اوایل از پارکت فقط با عنوان جایگزینی برای کاشی و سرامیک استفاده می‌شد. اما امروزه به دلیل افزایش کیفیت، از این محصول به عنوان جایگزینی مناسب برای انواع کفپوش‌های دیگر نیز استفاده می‌شود.

پارکت چیست؟

پارکت یک نوع کف‌پوش است که از چوب طبیعی بصورت صفحات نازک ساخته شده است.

پارکت انواع مختلفی از لحاظ اندازه و طرح نیز هستند و جهت کاور کردن سطح زمین بکار می‌رود.

پارکت فرآیند خاص و پیچیده‌ای برای تولید ندارد، بلکه تنها چوب درختان به الوار تبدیل می‌شود

و سپس در ابعاد کوچک برش می‌خورد و هنگام نصب، این قطعات در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

هر کدام از این درختان و به طبع پارکتی که از چوب آنها ساخته می‌شود، دارای مزایای خاص خود می‌باشند.

پارکت

پارکت در سالن پذیرایی

انتخاب پارکت مناسب برای سالن پذیرایی و نحوه هماهنگ کردن پارکت و مبلمان یکی از مهم ترین نکات دکوراسیون داخلی است. به طور کلی، برای فضاهای کوچک، انتخاب رنگ های روشن تر منطقی تر است. اما برای شیک جلوه دادن سالن پذیرایی، انتخاب رنگ پارکت تیره طرفداران زیادی دارد که در این صورت بهتر است رنگ مبلمان ما روشن باشد.

تا کنتراست ایجاد شده زیبایی خود را نشان دهد. رنگ پارکت چوبی معمولاً زرد، نارنجی، قرمز، خاکستری یا قهوه ای است. بنابراین با توجه به چرخه رنگ ها و شناخت رنگ های مکمل و متضاد می توان زیباترین ست ها را در کنار هم داشت.

برای مثال اگر درسالن پذیرایی رنگ قهوه ای مایل به قرمز دارید، انتخاب مبلمان سبز فضای شما را ترکیبی از تجمل و جذابیت می کند.

پارکت PVC و مزایا و معایب 

پارکت پی وی سی همانطور که از اسمش پیداست از مواد نفتی و پلاستیک ساخته می شود ضخامت بسیار کمی دارد و به همزمان هم در دیوار و هم در کف می توانیم از آن استفاده کنیم. از مزایای آن شاید بتوان تنها به تنوع رنگ و سهولت ساخت اشاره کنیم چرا با افزایش بهای نفت در دنیا دیگر مواد ساخته شده از مشتقات نفت خیلی ارزان نیست.

البته  پارکت MDF و  PVC هم کاربرد خودش را دارد مثلا در مواردی که در مدت زمان کوتاه نیاز به کفپوش داریم می توانیم از این دو مدل  استفاده کنیم مثل غرفه های نمایشگاهی. چرا که بهترین راهکار برای اینچنین فضاهایی کفپوش پی وی سی و  ام دی اف می باشد و مزایایی دارد که آنها را نام می بریم:

  • ارزان بودن
  • سهولت نصب
  • تنوع رنگ
  • امکان استفاده مجدد
  • ضد آب بودن کامل
  • حمل و نقل آسان
  • سبک بودن
  • امکان استفاده پارکت در کف و دیوار

پارکت از جنس چوب عموما در فضایی که استفاده می شود که برای مدت طولانی استفاده شود چرا حس چوب در معماری یک خانه بسیار اهمیت دارد همچنین  چوب عاری از موادی مثل پی وی سی و …. می باشد.

که این موضوع برای افرادی که برای سلامتی خود اهمیت قائل هستند بسیار مهم است. تحقیقات پزشکان نشان داده که هرچه کودکان کمتر با مواد پلاستیکی در تماس باشند در بزرگسالی بسیار کمتر دچار بیماری می شوند.

پارکت

دوام کفپوش بیشتر است یا پارکت؟ 

کفپوش‌ها اغلب از جنس pvc یا گرانول هستند. پی وی سی‌ها از مشتقات نفت و نوعی پلیمر شبکه پلاستیکی ساخته شده‌اند و مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت دارند. ازاین‌رو مناسب استفاده در کف آشپزخانه، حمام و توالت هستند؛ کفپوش‌های گرانول نیز از پلاستیک فشرده تشکیل شده‌اند، معمولا در فضاهای ورزشی یا مهدکودک‌ها به کار می‌روند.

پارکت از چوب ساخته شده است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارد؛ اما پارکت لمینت مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد و عایق مناسبی برای حرارت و صوت است. تفاوت پارکت و لمینت در همین است.

لمینت‌ها لایه‌های محافظی هستند و  از پوسیدگی یا باد کردن پارکت جلوگیری می‌کنند؛ ازاین‌رو پارکت لمینت مقاومت بالاتری در مقایسه با پارکت دارد؛ اما همچنان برای فضاهایی همچون آشپزخانه و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

پارکت لمینت در برابر خراش مقاوم‌تر از کفپوش است، زیرا یک لایه محافظتی اکسید آلومینیوم دارد که آن را در برابر اجسام نوک تیز بسیار مقاوم می‌کند. همچنین پارکت‌ها ظاهر زیباتر و شفاف‌تری در مقایسه با کفپوش پی وی سی دارند و برای استفاده در سالن پذیرایی مناسب هستند. تفاوت کفپوش لمینت با پارکت نیز در همین روکش محافظ آن‌ها است.

پارکت

نحوه نصب، شاخص‌ترین بخش تفاوت کفپوش و پارکت لمینت

طریقه نصب پارکت لمینت با کفپوش متفاوت است و همین مورد نیز در انتخاب افراد تاثیر می‌گذارد. کفپوش pvc ضخامت کمی دارد و پیش از نصب باید زیرسازی‌های لازم برای هم سطح کردن کف، انجام شود.

پارکت لمینت ضخامت بیشتری دارد و روی موزاییک، بتن، سرامیک و بسیاری از سطوح دیگر به راحتی قابل نصب است. تایل‌های پارکت لمینت به زمین نمی‌چسبند؛ بلکه از چهار طرف به وسیله زبانه‌هایی که به هم متصل هستند، روی زمین نصب می‌شوند. این نوع کفپوش‌ها پس از نصب نیز قابلیت جابجایی دارند.

کفپوش pvc با استفاده از چسب روی سطح زیرین می‌چسبد و فقط یک‌بار قابلیت نصب دارد.  به تازگی کفپوش‌های چسب‌دار نیز وارد بازار شده‌اند. با برداشتن چسب آن‌ها، به راحتی روی زمین فیکس می‌شوند. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در انتخاب این دو محصول، قيمت پاركت و كفپوش است که در بخش بعدی بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

تفاوت کف‌پوش و پارکت ازلحاظ جنس

مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت کف‌پوش با پارکت را می‌توان به جنس آن‌ها ارتباط داد. همان‌گونه که پیش‌تر نیز عنوان شد، جنس کف‌پوش عموماً از پلی وینیل کلراید یا گرانول است. درحالی‌که پارکت‌ها اغلب از جنس چوب تولید می‌شوند. پارکت‌های لمینت نیز دارای مشتقاتی از چوب به نام الیاف اچ دی اف هستند. لذا ضروری است که در هنگام انتخاب و خرید انواع کف‌پوش‌ها، به جنس آن‌ها توجه کنید. چراکه جنس این محصولات، تأثیر مستقیمی بر روی خواص آن‌ها مانند دوام و استحکام، خواهد گذاشت.

در خرید پارکت چوبی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگامی که شما برای خرید پارکت چوبی اقدام می کنید باید به یک سری نکاتی توجه داشته باشید تا بتوانید که یک انتخاب درست و مناسب محل مورد نظر خودتان داشته باشید. این نوع محصول دارای طرح ها و رنگ های مختلفی است که می تواند بسته به سلیقه شما خریداری شود؛ اما به غیر از طرح و رنگ باید به نکات دیگری نیز توجه کرد که در ادامه توضیح می دهیم. پیشنهاد می شود درباره موکت تایل بخوانید.

پارکت

دقت به دوام این محصولات

اگرچه استفاده از پارکت ها در خانه و یا محل های مسکونی و تجاری زیبایی خاصی دارد؛ اما نباید از این موضوع غافل شد که سختی تعویض این محصول باعث می شود که شما تنها یک بار برای خرید و نصب این محصول اقدام کنید. بنابراین، بسیار مهم است که دوام کف پوش های ذکر شده بسیار بالا باشد که بتوانید تا سالیان سال بدون آسیب از آن ها استفاده کنید.

رنگ پارکت باید متناسب با دکوراسیون محل مورد نظر شما باشد

از دیگر مواردی که باید در هنگام خرید این محصول مورد توجه قرار گیرد، انتخاب رنگ و طرح متناسب با دکوراسیون محل مورد نظر شما می باشد. به همین خاطر شما باید با یک طراح داخلی مشورت کنید که یک رنگ و طرحی را به شما پیشنهاد بدهند که توازن خاصی در محل نصب پارکت ایجاد کند.  از جدیدترین مدل های موکت هتلی کارپت لند دیدن فرمایید.

دقت به ضخامت محصولات

پارکت های چوبی در ضخامت های مختلفی تولید و در بازار عرضه می شوند؛ اما این چرا باید برای خرید این محصول به ضخامت آن دقت کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که همه ضخامت ها برای محل های مسکونی مناسب نیستند؛ چرا که ضخامت این محصول نشان دهنده مقاومت و دوام آن است.

بنابراین، بهتر است که اگر قرار است برای محل های شلوغ و پر رفت و آمد این محصول را خریداری کنید، ضخامت های بالاتر را انتخاب کنید. همچنین، در صورتی که قصد خرید پارکت برای خانه های خود را دارید می توانید از ضخامت های متوسط استفاده کنید که در هزینه شما هم صرفه جویی شود.  از انواع موکت تجاری کارپتلند دیدن فرمایید.

پارکت

انواع کفپوش چیست؟

کفپوش‌ها با توجه به متریال و کاربردشون انواع مختلفی دارن:

  • کفپوش پارکت
  • کفپوش لمینت
  • کفپوش پی وی سی
  • کفپوش سه بعدی
  • کفپوش چسبی
  • کفپوش اپوکسی
  • کفپوش پلاستیکی
  • کفپوش رولی
  • کفپوش طرح پارکت

اما همه‌ی انواع کفپوش رو که در بالا ذکر کردیم میشه در سه دسته‌ی کلیِ زیر قرار داد:

  1. پارکت؛
  2. پارکت لمینت؛ و
  3. کفپوش PVC.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *