چاپ افست چیست؟

 

چاپ افست که از آن بعنوان لیتوگرافی نیز یاد میشود، روشی برای چاپ انبوه است که در آن تصاویر و رنگ ها، از طریق غلتک های مشخص شده، روی صفحات فلزی حرکت کرده و سبب چاپی با کیفیت میشود. از این روش بعنوان به صرفه ترین روش چاپی برای چاپ مقادیر انبوهی از صفحات یاد میشود. این مقاله بصورت جامع به چاپ افست، مزایا و معایب آن میپردازیم.

 

تاریخچه چاپ افست

 

چاپ افست در ابتدا برای ایجاد روشی مقرون به صرفه برای بازسازی آثار هنری ابداع شد. بنابر اطلاعات ویکی پدیای انگلیسی، اولین دستگاه چاپ آفست توسط رابرت بارکلی و در سال 1875 ساخته شد. پس از گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی، شرکت مطبوعاتی پیتر پرس برای اولین بار در سال 1903 برای چاپ روزنامه های خود از چاپ افست استفاده کرد.

 

انواع روش های چاپ افست

 

چاپ افست به روش های مختلف انجام می شود که برخی از آنها به دلیل قدیمی بودن و هزینه های بالا یا کیفیت نه چندان مناسب منسوخ شده اند. اما دو روش در چاپ افست هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به شکل مختصر توضیح می دهیم:

منظور از روش سنتی همان روش تضاد بین فاز آب و روغن است به نحوی که قسمت هایی که باید طرح ما به همراه رنگ چاپ شوند، مواد جاذب چربی و قسمت هایی که نباید چاپ شوند و طرح قرار بگیرند، مواد جاذب آب قرار داده می شوند.

چاپ افست مدرن کامپیوتری است و در آن برنامه کامپیوتر، رنگ های مورد نیاز یا همان CMYK را در طرح پیشنهادی بررسی می کند و بر همان اساس پلیت و زینک ها آماده می گردند. در چاپ افست مدرن، روش انجام کار سریعتر و با دقت و کیفیت بالاتر خواهد بود.

 

کاربرد ها، مزایا و معایب چاپ افست:

میتوانیم بگوییم که ما همواره به طور غیر مستقیم با چاپ افست در تماس هستیم چرا که این روش به دلیل مزایای بسیاری که دارد محبوب ترین نوع چاپ میباشد. چه زمانی که در مدرسه یا دانشگاه با کتب درسی سر و کار داشتیم و چه زمانیکه در حال تورق روزنامه یا مجله هستیم در واقع در حال استفاده از تکنولوژی چاپ افست میباشیم.


مواردی که از چاپ افست برای تولیدشان استفاده میشود عبارتند از :

روزنامه ها :

در واقع روزنامه ها قدیمی ترین مثال تولیدی چاپ افست هستند. دلیل استفاده از روش چاپ افست در تولید روزنامه قیمت مقرون به صرفه ی این روش در تیراژ بالا میباشد.

کتاب ها :

بعد از روزنامه، کتاب ها بارزترین محصولی هستند که چاپ افست تولید آن ها را برای ما راحت کرده است. به وسیله ی چاپ افست کتاب های بسیاری در تیراژ بالا تولید میشوند و در دسترس ما قرار میگیرند. کیفیت راضی کننده ی چاپ افست یکی از دلایل اصلی استفاده از این روش چاپ برای تولید کتاب میباشد.

اسناد و مدارک مالی :

بسیاری از مدارک و اسناد مالی سازمان ها مانند گزارشات مالی و… که هر ساله توسط شرکت ها منتشر میشوند به وسیله ی چاپ

افست به تولید میرسندتبلیغات و بسته بندی:


شاید برایتان عجیب باشد اما بیشترین کاربرد چاپ افست در زمینه ی تبلیغات و بسته بندی میباشد.
تبلیغات و بسته بندی درست میتواند تاثیر شگفت انگیزی در کسب و کار شما بگذارد، به همین منظور بهتر است همواره در این جهت از روش های بهینه و با کیفیت استفاده کنید.
چاپ افست به دلیل تنوع جنس و بافتی که میتواند تولید کند ( از کاغذ و مقوا تا پلاستیک و…) در این زمینه کمک بسیاری به کسب و کار های مختلف کرده است.
جدا از مواردی که ذکر شد چاپ افست در موارد مهم دیگری مانند چاپ کاتالوگ و بروشور، چاپ بازی های کارتی، پاکت لوح های فشرده، نقشه ها و بسیاری از محصولات دیگر کاربرد دارد.

 

مزایای چاپ افست :

کیفیت بالا و ماندگاری:

با اینکه امروزه با پیشرفت علم شیمی و همچنین تکنولوژی روش های چاپی متفاوتی به وجود آمدند اما چاپ افست به دلیل کیفیت بالایی که از دیرباز داشته است همچنان جزو محبوب ترین روش ها میباشد.
به وسیله ی چاپ افست میتوانید از هر تصویری که دلخواهتان هست سفارش چاپی بدهید و نگران از بین رفتن کیفیت چاپ نیز نباشید چرا که یکی دیگر از مزایای منحصر به فرد چاپ افست ماندگاری بالای آن میباشد.

سرعت و حجم چاپی زیاد:

این مورد برای بسیاری از کسب و کار هایی که محصولات کاغذی تولید میکنند اهمیت زیادی دارد. به طور مثال چاپ روزنامه باید هرروز و در تیراژ بسیار زیادی صورت بگیرد به همین دلیل سرعت زیاد چاپ افست و قابلیت آن برای تولید در حجم زیاد آن را برای اینگونه مشاغل بسیار محبوب کرده.

مقرون به صرفه بودن :

با اینکه چاپ افست مزایای بسیار زیادی دارد و چاپ را با کیفیت بالایی به انجام میرساند، قیمت آن نسبت به بقیه ی روش های چاپی بسیار مقرون به صرفه است. در واقع این چاپ افست ارزان ترین روش چاپی در تیراژ های تجاری میباشد که طبیعتا بر محبوبیت آن می افزاید.


سرعت بالا در تولید کلیشه چاپی :

به غیر از چاپ دیجیتال بقیه ی روش های چاپی همگی نیاز به کلیشه ی چاپی دارند ولی در این میان تولید کلیشه ی چاپی برای افست راحت تر است. جدا از آن به دلیل اینکه در این روش چاپ کلیشه ی افست با سطح چاپ تماس مستقیم ندارد باعث ماندگاری بیشتر آن میشود و در طولانی مدت هزینه ی کم تری برای تعویض آن نیاز است.

باطله ی کم تر :

یکی از دغدغه های امروزه ی همه ی ما تولید زباله و استفاده ی بیش از حد از منابع طبیعی میباشد.
در این مورد نیز چاپ افست یک قدم از باقی روش های چاپی جلوتر میباشد، چرا که قابلیت تنظیم میزان مرکب مورد نیاز برای هر کار قبل از شروع چاپ وجود دارد. این موضوع نه تنها باعث تمیز تر شدن چاپ میشود بلکه در دستگاه های افست خشک میران باطله در ابتدای کار بسیار کم تر میشود.

تنوع :

همانطور که گفتیم چاپ افست در بسیاری از محصولات از روزنامه تا بسته ی شکللات کاربرد دارد، بنابراین میشود از هر نوع کاغذی برای چاپ استفاده نمود که این موضوع دست شما را برای انجام طراحی های متفاوت و تولید انواع مختلف بروشور، کارت ویزیت و … باز میگذارد.
شاید بزرگترین عیبی که چاپ افست دارد این است که برای سفارشات با حجم پایین مقرون به صرفه نمیباشد و این موضوع ممکن است آن را ازلیست بسیاری از مشاغل حذف کند، ایراد دیگر چاپ افست این است که زمانیکه اپراتور برای دستگاه اطلاعات را مشخص میکند دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود نخواهد داشت و تا پایان کار باید با همان اطلاعات اولیه چاپ به اتمام برسد.

 

sinapacking

irankohan

shprint

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *