چاپ تامپو و آشنایی کامل با آن

چاپ تامپو به دلیل امکانات زیاد و هزینه پایین چاپ در بسیاری از موارد چاپ در صنعت و هدایایی تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد.

با مطالعه ی موارد زیر شما پاسخ «چاپ تامپو چیست» را به خوبی دریافت خواهید کرد.

این نوع از چاپ کالا های گرد ، خمیده و گود را چاپ میزند. از ویژگی های آن میتوان به چاپ کلیه سطوح از جنس ها و اشکال مختلف مانند سطوح صاف ، گرد ، منحنی و محدب اشاره کرد.

انتقال چاپ بوسیله لاستیک ساخته شده از سیلیکون میباشد که به آن پد گفته میشود.

تاریخچه فرآیند چاپ پد

در اوایل از چاپ پد در چاپ تصاویر روی اشیایی مانند بشقاب‌های چینی آبی و ظروف استفاده می‌شد. با این حال، تکامل فرآیند و اجزای دستگاه‌های چاپ پد اکنون آن را به طور گسترده در دنیای چاپ قابل استفاده می‌کند.

از نظر تکامل فرآیند، از یک فرآیند دستی به یک فرآیند خودکار تبدیل شده است. بنابراین، کارایی و بهره وری در صنایعی که از این چاپ استفاده می‌کنند، افزایش یافته است.

از مهم‌ترین تغییرات در اجزاء این نوع چاپ می‌توان به جایگزینی ژلاتین نرم با یک پد سیلیکونی، یک چسب بهتر و مقاومت شیمیایی آن در برابر بسیاری از مواد را نام برد. تحول دیگر در صفحات چاپ است.

در اوایل، صفحات چاپ با استفاده از مواد مسی ساخته می‌شد و تصاویر به صورت دستی چاپ می‌شدند. اما امروزه صفحات چاپی از مواد بسیاری مانند فولاد سخت شده و پلاستیک تهیه می‌شود که تصاویر آن به صورت فتوشیمیایی یا لیزری حکاکی شده است.

مراحل انجام چاپ تامپو چگونه است ؟

لازم است که از طرح مورد نظر فیلم تفکیکی (برای کارهای CMYK ) تهیه شود. از فیلم های هر رنگ کلیشه فلزی یا فتو پلیمری تهیه می شود که البته نوع کلیشه فلزی به دلیل مقاومت بالاتر در طی مراحل چاپ تامپو، استفاده بیشتر دارد.

در صورت استفاده از کلیشه فتوپلیمری، شبیه به کلیشه های فلكسو، بایستی دارای ضخامت کم و سفتی بسیار باشند. اکنون از هر رنگ، یک کلیشه تهیه شده است که ترامها در روی آن به شکل گود هستند. هر کلیشه را در محل از پیش تعيين شده در ماشین چاپ تامپو قرار می دهند.

در کنار هر رنگ کلیشه، مخزن رنگ به علاوه غلطک و تیغه های مربوطه قرار گرفته است. غلطک رنگ، از مخزن رنگ مربوطه به روی کلیشه کشیده می شود و درون گودی های کلیشه که همان نقش های مورد نظر است پر از رنگ می شود.

یک تیغه رنگهای اضافه را از روی کلیشه جمع می کند. لاستیک سیلیکون از بالا به روی کلیشه یا گراوور فرود آمده و نقش را به روی خود منتقل می کند، سپس بطور اتوماتیک بالای سر موضوع قابل چاپ قرار گرفته و به آرامی بر سطح مورد نظر فرود می آید.

بدین ترتیب نقش مورد نظر از روی گراور به موضوع ما منتقل می شود. در مورد رنگهای لیزر به همین ترتیب عمل شده و کار نهایی ما با طراحی چهار رنگ به چاپ خواهد رسید.

چاپ تامپو به دلیل آماده سازی نسبتا ارزان و ماشین آلات نیمه اتوماتیک در تیراژهای کم برای بسیاری از کارهای چاپی مورد استفاده قرار می گیرد.

در این شیوه چاپ به دلیل فشاری که تامپون به سطح چاپ شونده وارد می کند پشت سطح چاپ شونده بایستی محکم باشد مثلا در چاپ روی لیوانهای پلاستیکی ابتدا بایستی قالبی به اندازه لیوان تهیه کرد تا در هنگام چاپ درون لیوان قرار گیرد.

با توجه به شیوه چاپ و استفاده از لاستیک سیلیکونی، در هنگام طراحی بایستی به ابعاد و موضوع مورد نظر جهت چاپ دقت کرد.

تامپون به راحتی بر روی سطوح مختلف می نشیند بنابراین در هنگام چاپ روی سطوح منحنی، محدب، گرد و اشکالی از این قبیل بایستی بسیار دقت کرد و امکانات چاپخونه مورد نظر را سنجید چرا که ممکن است نقش در یک قسمت از کار بسیار پر رنگ و له شود و در قسمت دیگر کمرنگ.

پد چاپ تامپو

وظیفه ی پد چاپ تامپو که جزو ملزومات چاپ تامپو محسوب میشود انتقال چاپ از کلیشه به کالای مورد نظر است.

پد ها از سیلیکون ساخته شده اند و شکل و فرم هایی با سایز بندی های زیادی دارند که بستگی به نوع کالا و سایز چاپ تعویض میشوند.

اقلام مورد نیاز در روند چاپ 

1_کلیشه

2_ پدهای سیلیکونی

3_فیکسچر

کلیشه چیست؟

کلیشه یک قالب از فرم و طرح چاپ می باشد که به منظور چاپ روی سطوح مختلف مورد نیاز است. در واقع کلیشه ورقی قابل انعطاف است و از مدل ها یا جنسیت های مختلفی تشکیل می شود که متناسب با چاپ های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.

فرم چاپ بالشتکی اغلب به صورت صاف است و از نوع فرم های گود می باشد.

این پد ها به 3 دسته تقسیم میشوند.

پد های نرم : برای کارهایی با بدنه های ضعیف استفاده میشود که کالا در زمان چاپ دچار مشکل و خرابی نشود مانند تخم مرغ و قطعات لاکی نازک.

پدهای سخت : استفاده از این نوع پد ها برای قطعات محکم و خاص است.

پدهای معمولی : این نوع از پد ها بیشترین کاربرد را دارند و تقریبا روی تمامی کالا ها مورد استفاد قرار میگیرند.

معمولا عمر پدها تا 100 هزار ضرب چاپ می باشد که بستگی به جنس سیلیکون دارد. باید دقت کرد تا زخمی و یا با جسمی نوک تیز پاره نشود.

فیکسچر چیست؟

فیکسچر نیز از لوازم مورد نیاز در مراحل چاپ تامپو می باشد و وظیفه مشخص کردن محل دقیق زمینه چاپ در هنگام قرار گیری پدهای سیلیکونی را بر عهده دارد استفاده از فیکسچر باعث می شود چاپ در دقیق ترین محل ممکن حک شود.

دستگاه چاپ تامپو سیستم بسته یا کاپ

در این روش رنگ درون مخزن یا همان کاپ ریخته شده و کاپ با مگنت که داخل آن بکار رفته روی کلیشه محکم می‌نشیند، سپس رنگ را جلو و عقب برده تا یک لایه رنگ داخل گودی کلیشه بماند.

در این روش در مصرف رنگ صرفه جویی شده و می‌توان رنگ را مدت ها درون کاپ قرار دهیم؛ همچنین برای کار های تیراژ بالا، به صرفه تر است.

دستگاه چاپ تامپو سیستم بسته یا کاپ
در این روش رنگ درون مخزن یا همان کاپ ریخته شده و کاپ با مگنت که داخل آن بکار رفته روی کلیشه محکم می‌نشیند، سپس رنگ را جلو و عقب برده تا یک لایه رنگ داخل گودی کلیشه بماند. در این روش در مصرف رنگ صرفه جویی شده و می‌توان رنگ را مدت ها درون کاپ قرار دهیم؛ همچنین برای کار های تیراژ بالا، به صرفه تر است.

دستگاه چاپ تامپو سیستم باز یا تیغه

سیستم چاپ تامپو تیغه، به این صورت می‌باشد که به جای مخزن کاپ، از تیغه استفاده می‌شود. سیستم تیغه قطعات ارزان تری نسبت به سیستم کاپ دارد ولی در هوای آزاد کار می‌کند و رنگ ممکن است در تشتک چاپ خشک شود و همچنین بعد از اتمام چاپ حتما باید رنگ درون آن را جمع کنیم یا با استفاده از سلفون روی رنگ را بپوشانیم.

در یک چرخه چاپ، رنگ در یک مخزن (کاسه رنگ) ریخته شده، سپس جلو بردن رنگ روی سطح کلیشه توسط غلطک و عقب بردن رنگ توسط تیغه انجام می‌شود که در واقع رنگ داخل فرورفتگی های ایجاد شده (تصویر اصلی حک شده) بر روی صفحه فلزی (کلیشه) قرار می‌گیرد و رنگ اضافه به سمت مخزن هدایت می‌شود و سپس پد روی محل تصویر کلیشه برخورد کرده و تصویر روی آن قرار می‌گیرد و تصویر با برخورد پد روی قطعه، به سطح مورد نظر انتقال پیدا می‌کند.

تهیه شده در مجموعه چاپ بهار

tszprint

irankohan

chapkhone

bazarmal

namirachap

badriran

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *